IMG_0301

Skijaški centar Jahorina je udaljen 28 km od Sarajeva i 12 km od Pala
Najviši vrh je Ogorjelica sa 1.916 m nadmorske visine. Izvanredna konfiguracija terena, obilje vrlo kvalitetnog snijega, pogodna klima, staze za alpske discipline kao i blage padine uvrstile su ovu planinu među najljepše I najpoznatije ski centre.

Skijašima je na raspolaganju preko 20 km uređenih skijaških staza, povezanih žičarama I ski liftovima. Sistem žičara može svakog sata da preveze 10.000 skijaša, a sastoji se od 3 šestosjeda (na Ogorjelici, Poljicama i Prači), 2 dvosjeda, 4 ski lifta i 2 dečija ski lifta.

Kvalitet I izbor staza zadovoljava kako početnike tako I ljubitelje najtežih staza. Veliki broj novosagrađenih objekata, restorana I kafića daje život ovoj planini, a posebnom je čini topla domaća atmosfera zbog koje je Jahorina toliko omiljena. Ono što Jahorinu izdvaja od drugih planina jeste to to da Jahorina ima dušu i svo koj se rado vraćaju.

Pristupačne cijene u odnosu na skijališta u cijelom regionu, i stalno ulaganje u izgradnju takođe su veoma značajan faktor koji doprinosi da se veliki broj turista opredijeli upravo za ovaj zimski centar.
upravo je ulaganje u Olimpijsku ljepoticu tema našeg teksta. Možemo slobodno reći da većih ulaganja nije bilo sve od ZOI 1984, ali zadnjih par mjeseci radovi na Jahorini su u punom jeku. Najviše zahvaljujuči novom rukovodstvu koji poznaje odlično situaciju na planini.

Upravni odbor je doveo za direktora OC Jahorina čovjeka koji je od Kopaonika napravio Evropsko skijalište tako da se mnogo veći ski centri ne mogu porediti sa njim, i što je najvažnije direktoru su dali odriješene ruke i novac potreban za realizaciju projekta i uređenja ski centra. prošlo je nešto više od mjesec dana kako je novo rukovdstvo na čelu OC a napredak je vidljiv na svakom koraku. Spremanje novih staza, proširenje postojećih staza kao i spremanje instalacija za vještačko osnježavanje.

Na vrhu planine pravi se veliko jezero za vještačko osnježavanje a tokom ljeta će da služi kao turistička atrakcija. Proširena su sva kritična mjesta na postojećim stazama i posebno za one malo slabije skijaše sada će biti i jedna plava staza koja će voditi sa vrha planine.

Stari vertikalni transport koji nije u funkciji uklanja se. Velika prednost kako za učitelje skijanja tako i za klijente jeste da će oni sada imati poseban ulaz i nećese više gubiti vrijeme na čekanju u redu za lift, takođe za početnike radi se i pologon za obučavanje što će u mngome unaprijediti ponudu škole skijanja. Svi učitelji skijanja moraju da posjeduju licence i markice od OC te na taj način će biti mnogo kvalitetnija škola skijanja.
Ovom prilikom se zahvaljujemo školi skijanja ViP Jahorina što si nam proslijedili fotografije sa Jahorine.
Vidimo se na stazi prijatelji!

IMG_0259

IMG_0258

IMG_0257

IMG_0250

IMG_0252

IMG_0253

IMG_0254

IMG_0255

IMG_0256

IMG_0245

IMG_0247

IMG_0246

IMG_0249

IMG_0248

IMG_0251

CategorySkijanje
Ski Tim Olimpik   
     © 2015 Ski Tim Olimpik

Follow us: